Nieuws

Gemeentelijke toelage voor jongerenfuiven

Jeugdwerking blijft een héél belangrijk gegeven voor BUUR. De ondersteuning van jeugdinitiatieven is hierbij erg belangrijk. Zopas werden een aantal specifieke toelagen hierrond, goedgekeurd.

BUUR is verheugd: Gagelplein wordt opgewaardeerd

Gezellige ontmoetingsplekken in elke wijk: dat is alvast één programmapunt van BUUR dat we nu al op u loslaten. De komende maanden wordt het Gagelplein in die optiek al vernieuwd.

Gemeente neemt geen actie in dossier geurhinder REMO

De voorbije weken was er opnieuw veel geurhinder van het REMO-stort in de buurten van de Lindeman en Lillo. Wij vroegen het gemeentebestuur hoe ze hiermee omgaan...

Ouderenzorg: er is nog werk aan de winkel

Tijdens de gemeenteraad van april stelde de BUUR-fractie vragen over ouderenzorg in HH. Vier jaar geleden legden we hierrond een aantal vragen en ideeën op tafel. We wilden weten hoe het vandaag staat in onze gemeente op vlak van ouderenzorg...

Provincieraad beslist definitieve vaststelling PRUP Hengelhoef: verzuchtingen van buurtbewoners krijgen gehoor

Provincieraad volgt opmerkingen van de buurtbewoners en past voorwaarden PRUP Hengelhoef aan!

Harde graffitiboodschappen roepen ernstige vragen op

Onder meer het parochiecentrum in Meulenberg werd de voorbije weken beklad met graffiti. Duistere slogans pronken op de muur. Tijd voor actie en een aanpak van de dieperliggende oorzaken van dit vandalisme vindt BUUR.

Financiële ondersteuning voor Sint Vincentius

Ook voor het werkjaar 2018 ontvangt Sint Vincentius van het gemeentebestuur een toelage. Prima zaak. Verenigingen als deze moeten we met hart en ziel koesteren.

Hoeve Mieneke wordt dit jaar gerenoveerd

Nog dit jaar zal een gespecialiseerde firma starten met de renovatiewerken van Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef. In totaal zal de renovatie zo'n 300.000 euro kosten. Hiermee komt er eindelijk een nieuwe toekomst voor deze historische hoeve.

Infoavond 'starten als ondernemer'

Het gemeentebestuur wil samen met Unizo en Stebo inwoners aanzetten om te starten met een eigen onderneming. Kriebelt het? Kom dan zeker naar de infoavond op 29 maart om 19.30 uur in het NAC.

Nieuwe picknickbanken voor De Lakerberg

Gemeentebestuur investeert 7.000 euro in nieuwe picknickbanken voor gemeentelijke lagere school De Lakerberg.

BUUR Houthalen-Helchteren

p/a Stijn Van Dingenen
Hortensiastraat 8 1/1
B- 3530 Houthalen-Helchteren
info@buur.co

Telefoon

0475 97 19 19 (Stijn - S&D)
0475 38 14 16 (Maarten - Open VLD)
0474 50 86 18 (Guido - cultuurpartner SEND)

Email

Info: info@buur.co