BNP Paribas Fortis houdt woord. Nieuwe bankautomaten voor Houthalen-Oost.

"BNP Paribas Fortis heeft haar belofte waargemaakt", aldus Stijn Van Dingenen, gemeenteraadslid voor S&D. "Vorig jaar ontstond in onze wijk Houthalen-Oost terecht heel wat commotie toen bleek dat de laatste overgebleven bankinstelling de deuren zou sluiten. Meteen moesten de 8000 wijkbewoners ofwel naar Houthalen-Centrum voor hun bankverrichtingen, ofwel naar Opglabbeek of Genk." 
 
"Het verdwijnen van het laatste bankkantoor was een aderlating voor onze wijk, zeker voor mensen die minder mobiel zijn. Volgend op de sluitingsaankondiging organiseerden we met onze partij S&D dan ook een petitie in de wijk. Ongeveer 1 op 5 wijkbewoners ondertekenden de petitie en gaven zo aan dat ze de bank wilden overhalen om toch een minimumdienstverlening in de wijk te behouden." 
 
Belofte
Wat volgde waren verschillende overlegmomenten met de directie van BNP Paribas Fortis. Overlegmomenten waarin de bank begrip toonde voor de lokale situatie. Ook het gemeentebestuur schaarde zich achter de actie. "De inzet van de buurtbewoners, de acties en het overleg met de bank resulteerden in de belofte dat BNP Paribas Fortis de bankautomaten in Houthalen-Oost uiteindelijk toch zou behouden", aldus Stijn Van Dingenen. "En dat ondanks het feit dat de cijfers aantonen dat heelwat gebruikers van de automaten geen klant zijn bij de bank zelf. Maar BNP Paribas Fortis zag hun noodzakelijke aanwezigheid binnen de wijk in. Na de sluiting van het bankkantoor afgelopen zomer, bleven de automaten in de hal bereikbaar voor de buurt. Vorige week werden dan aan de buitengevel de nieuwe bankautomaten geplaatst. Daarmee komt de bankdirectie haar belofte ten aanzien van de wijk als enige bankinstelling dan ook na. Een woordje van dank namens tal van wijkbewoners is op zijn plaats, wetende ook dat BNP Paribas Fortis de enige bankinstelling is die deze inspanning levert voor de wijk."
 
Blijvende zoektocht
Ondanks het feit dat de wijk nu voor langere tijd zekerheid krijgt over twee bankautomaten, blijft de vraag naar een volwaardig bankkantoor uiteraard bestaan. "We zien dat veel senioren moeite ondervinden met de huidige situatie. De verplaatsingen naar andere wijken of naar buurgemeenten vallen sommigen erg zwaar. Daarom blijven we proberen om een kleinere financiële instelling te overhalen om alsnog in onze wijk een wijkfiliaal, al is het maar met een beperkte dienstverlening, te openen. Houthalen-Oost is een groeiende wijk met zo'n 8000 inwoners die een bankfiliaal absoluut verdient", besluit Stijn Van Dingenen.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co