Eindelijk verbeteringswerken doorstroming verkeer Kazernelaan-Helzoldstraat

Vorig jaar werden op de Grote Baan ter hoogte van het kruispunt met de Kazernelaan werken uitgevoerd die de Noord-Zuid doorstroming dienden te verbeteren. "Maar die werken hadden een bijzonder vervelend effect op de verkeersafwikkeling van de Kazernelaan en de Helzoldstraat", aldus Monique Verstraeten en Stijn Van Dingenen van S&D.
"Na de werken en de hieraan gekoppelde afstelling van de verkeerslichten op dit kruispunt, ontstonden grote files op de Kazernelaan en de Helzoldstraat. Bij piekmomenten slibt heel het centrum van Helchteren potdicht. Er kunnen simpelweg veel te weinig wagens doorrijden bij groen licht."
 
 
Het probleem werd de voorbije maanden herhaaldelijk door verschillende partijen in de gemeenteraad naar voor gebracht. "Het is hoog tijd dat men die lichtenregeling verbetert. Heel wat Helchterenaren en passanten schuiven dagelijks minutenlang aan op de Kazernelaan en de Helzoldstraat. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn", aldus Monique en Stijn.
 
 
"Maar er is eindelijk positief nieuws op komst. Er is zopas een nieuw sturingsplan opgemaakt, dat het verkeer dat vanuit de Kazernelaan naar Hasselt wil afslaan, meer groentijd geeft. Op donderdag 26 januari zal men de radars en de lichtenregeling van het kruispunt aanpassen waardoor er een veel vlottere doorstroming moet gegarandeerd worden. Die dag zullen deze werken hinder met zich meebrengen, maar vanaf de avondspits moet alles in werking zijn. We hopen dat hiermee de Oost-West doorstroming opnieuw veel vlotter zal gebeuren", besluiten Monique en Stijn.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co