Federale steun tegen radicalisering

Genk is één van de Belgische steden en gemeenten die een éénmalige financiële impuls ontvangen voor het voeren van een beleid rond de preventie van radicalisering. De stad ontvangt 100.000 euro om drie acties uit te voeren in het kader van het ACTOR+plan dat Genk en Houthalen-Helchteren samen uitwerkten. Concreet zullen de middelen gebruikt worden in het kader van drie doelstellingen van het ACTOR+-plan. Genk en Houthalen-Helchteren lichtten in oktober vorig jaar toe hoe ze met dat plan samenwerken aan een positieve, preventieve aanpak van fenomenen als radicalisering en polarisering.  

 

  • Ten eerste komt er een vormingstraject voor onze eerstelijnswerkers. Denk aan mensen zoals jeugdwerkers en straathoekwerkers die een belangrijk aanspreekpunt vormen.
  • Ten tweede start een pilootproject rond positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren. Hen meer inzicht geven in de diversiteit aan geloofsovertuigingen in onze samenleving, hen weerbaarder maken,… Om dat proces op te starten en jongeren te coachen gaan we werken met een procesbegeleider die dit op zich neemt.
  • Tot slot komt er een studiedag om samen met andere steden en gemeenten goede praktijken, ervaringen en kennis uit te wisselen.

 

 

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co