Gemeente neemt geen actie in dossier geurhinder REMO

Buurtbewoners klagen de laatste tijd weer vaak over een vervelende geurhinder in de nabijheid van het REMO-stort. Het is een tijdje beter geweest, maar sinds half april is er opnieuw veel geuroverlast volgens de omwonenden. Een aantal keren is de politie erbij gehaald om de hinder vast te stellen. Ook het bedrijf zelf kwam ter plaatse om geurhinder waar te nemen. 

Voorlopig is het nog niet duidelijk waar de geur precies vandaan komt. Dat wordt onderzocht. Begin mei is er hierrond een informatief overleg met de gemeente Heusden-Zolder en REMO. Wij vroegen als BUUR aan ons gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren of zij bij die overleg betrokken worden en of er vanuit onze gemeente ook initiatieven genomen worden rond dit probleem. Het antwoord dat we hierop kregen tijdens de gemeenteraadszitting was pover. Houthalen-Helchteren is niet betrokken bij het geplande overleg en heeft verder ook niet meteen acties gepland. Men raadt aan de inwoners aan om bij geurhinder steevast én de gemeente én de politie te verwittigen. "Met die vaststellingen kunnen we dan nadien aan tafel gaan zitten met de uitbaters van het stort", was de melding....

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co