Gemeentelijke toelage voor jongerenfuiven

Binnen het gemeentelijk budget is er een budgetpost van 52.000 euro voorzien ter ondersteuning van erkende jeugdverenigingen en jeugdinitiatieven. Zopas keurde het gemeentebestuur een aantal specifieke toelagen goed op basis van deze budgetpost:

- Chiro Meulenberg: 750 euro voor de organisatie van Strandbal 
- KSA Houthalen: 125 euro fuifsubsidie Eureka 
- Chirojongens Helchteren: 125 euro fuifsubsidie Aspirantenfuif 
- Chiromeisjes Helchteren: 389,50 euro fuifsubsidie Plekkerkesparty en lokaalrenovatie 
- The Bassment: 250 euro fuifsubsidie

 

Naast deze fuifsubsidies ontvingen ook 20 jongeren een terugbetaling voor het volgen van vormingscursussen en opleidingen, goed voor een gemeentelijke tussenkomst van in totaal 2.907 euro.

 

Als BUUR vinden we de ondersteuning van jeugdverenigingen en alle personen die zich actief inzetten in het jeugdwerk absoluut een goede zaak. Als het van ons afhangt, worden de ondersteuningsmogelijkheden voor jeugdwerk in de volgende legislatuur nog versterkt, verruimd en verhoogd.

Inzetten op jongeren, op jeugdwerk is immers investeren in een fijne, warme, sociale toekomst en laat dat nu nét één van onze doelstellingen zijn !

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co