Hittegolf of niet: verwarming CC Oost blijft volop draaien

Samen met heel wat andere bezoekers en sporters, stelde Vera Miczka de voorbije maanden herhaaldelijk vast dat de verwarming in het cultuur- en sportcentrum 't Park in Houthalen-Oost permanent in werking bleef. "Zelfs tijdens de voorbije hittegolf bleven de radiatoren in het centrum gewoon gloeiheet", aldus Vera. "Dat is uiteraard onbegrijpelijk. Het is een gigantische verspilling van energie en kosten, bovendien is het hoogst onaangenaam voor het personeel, de sporters en de bezoekers van het centrum. Het probleem zou bovendien al maanden aanslepen."

Vera kaartte het probleem aan op de voorbije gemeenteraad.  Tot verbijstering van velen haalde het gemeentebestuur aan dat ze... nog niet op de hoogte waren van het probleem. Erg ongeloofwaardig aangezien het blijkbaar toch al maanden zich voordoet én er al heel wat mensen over kloegen. "Maar na onze tussenkomst hierover, beloofde het gemeentebestuur het probleem aan te pakken. Het euvel zou aan de verouderde verwarmingsinstallatie liggen."

Intussen raakte bekend dat de installatie uitgeschakeld is. De technische dienst heeft daarmee voor deze zomer het probleem opgelost. Zaak is nu om tegen de winterperiode dit technisch defect effectief aan te pakken.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co