Hoeve Mieneke wordt dit jaar gerenoveerd

Licht aan het eind van de tunnel: Hoeve Mieneke wordt na jaren van leegstand en verval ... eindelijk gerenoveerd

 

Nadat een gespecialiseerd architectenbureau de bouwfysische toestand van Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef onderzocht, werd eind 2017 een renovatiebestek opgesteld. Het gemeentebestuur ging op zoek naar een gespecialiseerde firma om de authentieke hoeve volledig te renoveren. Zowel de ruwbouw van de hoeve moet hierbij aangepakt worden, als de gevels en het dak. Ook de elektriciteit moet volledig worden vernieuwd.

 

Intussen is het zover. Op basis van het bestek werd een gespecialiseerde firma geselecteerd. Het ziet er dus naar uit dat in de loop van 2018 Hoeve Mieneke na zoveel jaren van leegstand en verval eindelijk een totale renovatie zal ondergaan. De geplande renovatiewerken betekenen een kost van net geen 300.000 euro.

 

Als BUUR zijn we bijzonder verheugd dat er een nieuwe toekomst voor deze historisch waardevolle hoeve is weggelegd. De toekomst van Mieneke op Kelchterhoef lacht weer!

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co