Inspirerend bezoek aan Lucerna College

Op zaterdag 28 februari organiseerde het gloednieuwe Lucerna College een gezellige opendeurdag. Bezoekers waren welkom om het scholencomplex te ontdekken, maar uiteraard werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om de onderwijsaanpak toe te lichten. Een kans die S&D en SEND niet voorbij wilden laten gaan en dus bracht een delegatie van beide groepen een bezoek aan het college.
 
"Zowat alle vaklokalen konden bezocht worden", aldus Melissa en Jaak. "Telkens stond een enthousiaste leerkracht paraat om de bezoekers tekst en uitleg te verschaffen. En het moet gezegd: het scholencomplex oogt niet enkel knap en modern, ook de onderwijsaanpak verrast op een positieve manier. De school is uitgerust met de modernste technieken, gaande van smartboards tot een filmzaal, goed uitgeruste vaklokalen en labo's en een knappe sporthal. Het is een doordacht concept waarin de onderwijsvisie van het gemeenschapsonderwijs onderdak vindt." 
 
"Echter, opvallend, naast het knappe complex herbergt het Lucerna College nog een grote troef, met name een erg enthousiast lerarenkorps", vullen Monique, Guido en Stijn aan. "Het was knap om te ontdekken met welke passie de leerkrachten spreken over 'hun school'. Het zijn bovendien veelal jonge Vlaamse leerkrachten wat maakt dat er een dynamisch, jeugdig team actief is. Een tof team dat niet te beroerd is om naast de reguliere lesopdrachten ook de handen uit de mouwen te steken na de uren, voor de school maar vooral voor de leerlingen." 
 
"Als conclusie na dit bezoek kunnen we stellen dat het Lucerna College zijn plaats heeft in het onderwijsaanbod in Houthalen-Helchteren. Het is een meerwaarde in ons lokaal scholenaanbod. Een school met een groot groeipotentieel, een school om te ontdekken."
 
Een fotoreportage van het bezoek vind je op de facebookpagina van S&D : https://www.facebook.com/sociaalendemocratisch.houthalenhelchteren?fref=...

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co