Investeringen in Hoeve Jan

Twee jaar geleden wilde het gemeentebestuur de monumentale Hoeve Jan op domein Kelchterhoef verkopen. "Als S&D hebben we, samen met de oppositiecollega's van N-VA hier flink tegen geprotesteerd", aldus Stijn Van Dingenen en Vera Miczka. "Zo'n bijzonder gebouw verkopen was echt onverstandig. Bovendien was de wijze waarop het bestuur de hoeve van de hand wou doen niet rechtsgeldig. We hebben destijds dan ook de verkoopplannen aangekaart bij de gouverneur en bij Binnenlands Bestuur. Hieruit vloeide een beslissing van de gouverneur die ons gelijk gaf. De manier waarop het bestuur de hoeve wilde verkopen, was niet correct. De verkoop werd dan ook verplicht afgeblazen."

 

125.000 euro
Vandaag zien we dat het gemeentebestuur het geweer van schouder verandert. "Het is geen optie meer voor het bestuur om de hoeve alsnog van de hand te doen", aldus Vera en Stijn. "Integendeel zelfs. In het gemeentelijk meerjarenbudget is nu 125.000 euro voorzien ter vergoeding van renovatiewerken in en om de hoeve. Uiteraard zijn we als S&D blij met deze wending en verheugd dat het bestuur nu zelf ook inziet welke waarde deze hoeve voor onze gemeenschap heeft. We hopen dan ook dat dit investeringbedrag de uitbater extra slagkracht kan geven om deze unieke plek op Kelchterhoef de komende jaren verder uit te bouwen tot een gezellige taverne."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co