Multiculturele markt op komst?

Tijdens de gemeenteraad van juni 2014 opperde de S&D-fractie het voorstel om buurtmarkten te organiseren in enkele deelwijken. "Zo'n buurtmarkt is een kleinere markt waar je vooral verse levensmiddelen als vis, vlees, groenten, fruit en bakkerijproducten kan kopen", aldus Luciana Costa van S&D. "De marktjes vinden in de late namiddag plaats, waardoor buurtbewoners die van hun werk of van school terugkomen, even kunnen stoppen op de markt voor verse inkopen. Elders in Vlaanderen vind je al zulke markten en ze blijken erg succesvol te zijn." Toen de S&D-fractie in juni het voorstel lanceerde op de gemeenteraad, gaf schepen van economie Verpoorten (CD&V) aan dat het gemeentebestuur het marktgebeuren ging evalueren. "Immers, de bestaande weekmarkt op het John Cuppensplein is aan een evaluatie toe. Heeft deze markt nog zin, moeten we ze heroriënteren of zijn alternatieven misschien een betere optie", aldus Verpoorten destijds.

 
Meulenberg
"Intussen zijn we een half jaar verder en kwam er in dit dossier nog maar weinig vooruitgang", aldus S&D-fractieleider Stijn Van Dingenen. "Daarom dat we afgelopen week op de gemeenteraad van januari opnieuw de vraag stelden hoe het hier nu mee zat. Schepen Verpoorten gaf ruiterlijk toe dat het dossier de voorbije maanden niet bovenaan de agenda stond. Toch liet hij weten dat het gemeentebestuur in het kader van de oefening die men voor de wijk Meulenberg maakt, bekijkt of een multiculturele markt in deze wijk in de toekomst haalbaar is. Het zou volgens Verpoorten een meerwaarde kunnen zijn voor de wijk. Als S&D staan we hier absoluut achter, maar we dringen er toch op aan dat er ook voor andere wijken voldoende aandacht moet zijn. Wijken als Houthalen-Oost, Ten Hout, Lillo en Helchteren hebben evenveel rechten om buurtmarkten te krijgen. Ook hier wonen inwoners voor wie zo'n wekelijkse versmarkt een meerwaarde zou zijn. Tijdens de gemeenteraad is de afspraak dan ook gemaakt dat er versneld werk gemaakt zal worden van dit marktverhaal."

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co