Nieuwe toekomst voor Hoeve Mieneke?

Zal er de komende jaren dan toch nog een nieuwe toekomst voor Hoeve Mieneke op domein Kelchterhoef opduiken? Die kans bestaat.

"Het gemeentebestuur voorziet de komende jaren immers specifieke investeringskredieten voor de renovatie van deze oude hoeve", aldus Stijn Van Dingenen. "In de eerste fase wordt er 20.000 euro uitgetrokken voor het maken van een bouwfysische studie. Die studie moet uitwijzen in welke bouwtechnische toestand de hoeve verkeert. Op basis hiervan wordt een renovatiedossier uitgewerkt. Voor de uiteindelijke renovatie wordt nog eens 150.000 euro ingeschreven in de budgetten. Wat er na de renovatie precies met de hoeve zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Zoals het er nu voor staat, zal Hoeve Mieneke een interactief belevingscentrum worden, met educatiemogelijkheden voor groepen en scholen. De geschiedenis van het domein en het omliggende landschap zal in dit centrum op unieke wijze in beeld gebracht worden."

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co