PWA wordt... Wijk-werk

Wat onze gemeente betreft, wordt de dienstverlening opgenomen in een groter geheel. Hiertoe werd intussen een interlokale vereniging Wijk-werk opgericht waarin de betrokken diensten van onze gemeente samenvallen met deze van Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal. Deze interlokale vereniging heeft nu een werkingsgebied waarin 122.000 inwoners vervat zijn. Het doel van deze schaalvergroting is om de basisdienstverlening te kunnen blijven garanderen. Ook laat de schaalvergroting toe dat het activiteitenaanbod van Wijk-werk de komende tijd verruimt.

 

De coördinatie van dit geheel, verloopt hoofdzakelijk via de stad Genk. Hiervoor wordt 1 voltijds personeelslid aangeduid. Drie medewerkers van de VDAB bieden ondersteuning.

 

Het vroegere PWA-kantoor in het NAC blijft voorlopig bestaan. Wie gebruik wil maken van Wijk-werk, kan zich richten tot de dienst Tewerkstelling van de stad Genk, 089-366453 of via mehtap.yilmaz@genk.be. Een Wijk-werkcheque zal 7,45 euro kosten.

 

Meer info nodig? Surf dan even naar: https://www.vdab.be/wijk-werken

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co