Realisatie bouwproject Bergbeemden van start

Dit voorjaar start bouwonderneming Group GL met de realisatie van een bouwproject op de terreinen van Bergbeemden in Houthalen. De verkavelingsvergunning die de opstart van de bouwwerken mogelijk maakt, is eind 2014 door het provinciebestuur afgeleverd. De bouw van 73 woningen in het binnengebied tussen de Bergbeemdenstraat en de Boogstraat kan dan ook stilaan van start gaan. 

In totaal worden er 73 nieuwe huizen gerealiseerd op dit terrein. Het opzet is om een residentiële wijk te creëren die nauw aansluit bij de buurt. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een waardevol natuurgebied. De overgang van dit gebied naar de wijk toe, zal gebeuren via een openbaar park waarin ook een waterbuffer voorzien wordt. 

Midden 2015 worden de infrastructuurwerken afgerond. Dan kan Group GL starten met de bouw van de eerste woningen. Op het terrein zullen ook tien koopwoningen worden gebouwd door Sociale huisvestingsmaatschappij Vooruitzien uit Beringen.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co