S&D zet 30 Bijzondere Mensen in de bloemetjes

"We wilden een positieve actie opzetten, waarbij we inwoners die geregeld iets goed doen voor hun medemens letterlijk in de bloemetjes zetten", aldus Vera, Melissa en Guido van S&D. "Met onze groep beslisten we om september om te dopen tot Bijzondere Mensen Maand. We selecteerden 30 inwoners die wij als een bijzonder mens aanzien. En hun meerwaarde voor de samenleving was heel divers: personen die zich inzetten voor gehandicaptenzorg, mensen die spontaan het zwerfvuil in hun buurt opruimen, brandweermannen, iemand die voor haar demente moeder zorgt, vrijwilligers in de sport, noem maar op. Elk van deze mensen draagt op een positieve manier een steentje bij aan een fijne, warme samenleving. En dat wilden we wel eens in de bloemetjes zetten."

 

Inspireren
"Het leverde vaak hele fijne, warme ontmoetingen op. Soms zelfs erg emotioneel", glimlachen Stijn, Monique, Olga en Luciana. "De personen werden thuis verrast met een bloemetje. Ze wisten van niets. Er werd een foto van hen gemaakt en die kwam met een kort verhaaltje op onze facebookpagina. Op die manier toonden we ook het engagement van deze mensen aan heel wat facebookgebruikers. Er zitten stukjes bij die door meer dan 10.000 mensen bekeken werden. De actie draaide dan ook uit op een groot succes. We wilden positieve verhalen brengen die anderen zouden inspireren. En we denken wel dat dat gelukt is."

 

Vroedvrouw
De actie had bovendien nog een leuk neveneffect. "Eén van de 30 bijzondere personen die een bloemetje mocht ontvangen, was Manu Costa. Manu, die momenteel opleidingen rond gezondheid, welzijn, thuiszorg en bejaardenzorg geeft in het Inspirocollege, kreeg nadat haar verhaaltje op facebook was verschenen, tientallen reacties van ouders en hun kinderen. Manu werd immers met een bloemetje bedacht omdat ze jarenlang als vroedvrouw actief was en heel veel gezinnen erg nauw heeft begeleid voor, tijdens en na de geboorte. Het was héél erg leuk om te zien dat al die baby's van destijds intussen uitgegroeid zijn tot leuke kids en flinke tieners. Manu werd overspoeld met reacties, foto's, leuke berichtjes,... Een toffe, fijne meerwaarde voor de actie", glimlachen Linda en Luciana.

 

Een compleet overzicht van de 30 Bijzondere Mensen vind je op onze facebookpagina!

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co