Subsidies voor natuurverenigingen en -projecten

In het gemeentelijk budget voor 2015 is voor een aantal natuurverenigingen en -projecten een jaartoelage voorzien. Zo mogen de vrijwilligers van vzw De Mangelbeek een subsidie van 1.000 euro verwachten voor hun jaarwerking. Deze vrijwilligers zijn actief werkzaam in het kader van natuurbehoud in de vallei van de Mangelbeek.

De vzw Cleantechpunt kan eveneens op een toelage rekenen, meer bepaald 13.000 euro. Deze vzw die haar thuisbasis vindt in Greenville leidt onder meer cleantechambassadeurs op, voorziet workshops en rondleidingen en ontwikkelt projectwerkingen rond cleantech. Natuurpunt vzw, actief in het natuur- en milieubehoud, kan rekenen op een toelage van 450 euro en het Regionaal Landschap Lage Kempen ontvangt in totaal zo'n 40.000 euro. Binnen dit totaalbudget voor het Regionaal Landschap zijn er deelbudgetten voorzien voor onder meer Quick Win De Wijers en het PDPO-project Hagehelden. Een milieuproject van het Kempisch Tehuis in het kader van de ophaling en verwerking van huishoudelijk afval, kan rekenen op een toelage van 5.000 euro. Een toelage is er ook voor de Imkersfederatie met haar educatieve allergievriendelijke tuin op het Sonnis. Deze organisatie ontvangt 1.000 euro. Limburgs Landschap vzw krijgt voor haar bezoekerscentrum op Hengelhoef een toelage van 3.000 euro.

Naast deze subsidies op naam van een organisatie wordt ook een subsidielijn behouden in het kader van financiële stimuli voor individuele bouwheren die investeren in cleantech en energiebeheersing in en om de eigen woning. Voor deze subsidielijn wordt ook in 2015 in totaal 35.000 euro voorzien. In het verleden was dit beter bekend als de cleantechsubsidies.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co