Toelichting verkeersingrepen Grote Baan op openbare commissie

AWV plant de komende maanden grondige verkeersingrepen op de Grote Baan. Zo leeft het idee om aan het kruispunt met de Koolmijnlaan een rotonde met bovenliggende noodbrug te bouwen, en men voorziet ingrepen aan het kruispunt in Helchteren. Wat die ingrepen precies concreet inhouden en welke timing men vooruitschuift, dat is niet helemaal duidelijk. Het dossier werd nooit besproken in de gemeenteraad, noch in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening. "Omdat we deze werkwijze niet correct en doordacht vinden, stelden we vanuit onze fractie de vraag aan AWV en aan ons bestuur om nu eindelijk eens zo'n toelichting te krijgen", aldus fractieleider Stijn Van Dingenen. "De vraag hebben we de voorbije maanden herhaaldelijk gesteld, maar telkens werden we met een kluitje het riet ingestuurd. Dat kon voor ons niet langer. Samen met de andere oppositiepartij N-VA hebben we dan flink ons ongenoegen geuit. Het inzicht blijkt er nu eindelijk te zijn bij AWV en het gemeentebestuur en op de komende gemeenteraadscommissie zal AWV een toelichting brengen."

De gemeenteraadscommissie is voorzien op woensdag 27 mei 2015 om 19.30 uur in de raadszaal van het NAC. De commissie is openbaar. Iedereen is welkom om deze toelichting dan ook bij te wonen. "Wie er niet kan zijn, maar wel vragen heeft, mag ze ons vooraf doorgeven. Dat kan via e-mail: info@jawijzienjouzitten.be of telefonisch bij één van onze raadsleden."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co