Verdwijnt kerkje van Sonnis?

Op de gemeenteraadszitting van februari stelde het gemeentebestuur het kerkenplan voor. Dit plan brengt in beeld welke toekomst het bestuur, in overleg met de kerkfabriek, voor ogen heeft met de kerken in de gemeente. Voor het merendeel van de kerken zal er de komende jaren weinig of niets veranderen. Enkel voor de kerk in Laak en het wijkkerkje in Sonnis wordt naar oplossingen gezocht.

 
De kerk in Laak zal in de toekomst mogelijk worden opengesteld voor niet-liturgische invullingen. Het bestuur gaat bekijken welke mogelijkheden zich hier voordoen, in overleg met potentieel geïnteresseerde (private) partners. Het is momenteel dan ook nog vrij onduidelijk welke toekomst zich rond deze kerk zal ontspinnen. 
Voor het wijkkerkje in Sonnis zijn die toekomstplannen duidelijker. Het kerkje zal in de toekomst geen dienst meer doen. Gelet op de beperkte huidige invulling maar ook gelet op de bouwfysische toestand van het kerkje wordt het in de nabije toekomst afgestoten. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het gebouw of de gronden waarop het staat.
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co