BUUR steunt voorstel invoering statiegeld

Het schepencollege besliste op 8 januari om, in navolging van Limburgse steden als Hasselt, Hamont-Achel en Halen, zich ook aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. De Statiegeldalliantie is een samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse organisaties. Ze roept de Vlaamse regering op om statiegeld in te voeren voor PET-flessen en blikjes. Dit systeem kent al succes in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken en Finland.

 

Zwerfvuil tast het straatbeeld aan en brengt extra opruimkosten met zich mee. Statiegeld beweegt mensen ertoe om hun lege flesjes en blikjes opnieuw in te leveren. Vlaanderen zal nog dit jaar een impactanalyse laten uitvoeren over de invoering van statiegeld, hierbij wordt ook gevraagd om de financiële aspecten voor de gemeenten te berekenen.

 

De aansluiting bij de Statiegeldalliantie is een symbolische daad die geen financiële gevolgen heeft. Het collegebesluit wordt geagendeerd op de volgende gemeenteraad. De raadsleden van BUUR zullen het voorstel alleszins ondersteunen, BUUR staat achter het principe.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co