Ingrepen op Edelweisstraat om verkeersveiligheid schoolomgeving te verbeteren

"Het voorbije jaar hebben we als BUUR verschillende keren de veiligheidsproblematiek in deze schoolomgeving aangekaart op de gemeenteraad", aldus BUUR-raadsleden Melissa Bosmans en Stijn Van Dingenen.

 

Schoolstraat
"De verkeerschaos en -drukte bij de start en het einde van de schooldagen zorgt voor veel gevaarlijke situaties, voornamelijk voor de schoolkinderen en de zwakke weggebruikers. Als BUUR pleitten we herhaaldelijk voor de installering van een schoolstraat, zowel op de Edelweisstraat als de Hortensiastraat. Maar de installatie van een schoolstraat bleek voorlopig nog niet haalbaar, onder meer de mobiliteitsafwikkeling zorgde voor moeilijkheden."

 

Desondanks bleef het gemeentebestuur rond deze problematiek in dialoog met het schoolbestuur, de politie én de ouderraad. En dat heeft nu geleid tot toch al een eerste actie die op korte termijn zal gerealiseerd worden.

 

Parkeerverbod
"Om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te garanderen, komt er opnieuw een parkeerverbod in de omgeving van de scholen aan de Edelweisstraat in Houthalen-Oost. Het verbod geldt enkel aan het begin en het einde van de schooluren en gaat in na de krokusvakantie, vanaf 11 maart. In het verleden was er daar al een parkeerverbod. Naar aanleiding van de bouw van extra klaslokalen werd dit parkeerverbod tijdelijk opgeheven. Nu zal het dus terug van kracht worden, een eerste stap in een veiligere schoolomgeving."

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co