Investeringen in voetbalaccommodaties

Zoals de plannen nu voorliggen, zal het gemeentebestuur de komende jaren meer dan 2 miljoen euro investeren in de gemeentelijke voetbalaccommodaties. Voetbalclub Park FC ontvangt in 2015 een dotatie van 750.000 euro. De voetbalclub zal dit budget aanwenden om een gloednieuwe clubaccommodatie te bouwen met een moderne cafetaria, nieuwe kleedruimtes en sanitair. Jarenlang al is Park FC vragende partij voor deze investering. De clubaccommodatie is dermate verouderd dat deze investering absoluut noodzakelijk is. 
 
Kunstgras
Voetbalclub Eendracht Houthalen mag de komende jaren eveneens denken aan een nieuwe accommodatie. Voor Eendracht Houthalen voorziet het gemeentebestuur 400.000 euro, een budget dat moet dienen om ook hier een nieuwbouw te realiseren. Voetbalclub FC Helson kan rekenen op een ondersteuning van 220.000 euro. Met dit budget zal naast aanpassingen aan de veldverlichting ook een kunstgrasveld worden aangelegd. 
 
Houthalen VV is de vierde club die een flinke kapitaalsinjectie mag verwachten. Voor deze voetbalaccommodatie in het centrum van de gemeente wordt meer dan 750.000 euro voorzien. Dit geld zal ook hier gebruikt worden voor een vernieuwde accommodatie alsook voor de aanleg van een kunstgrasterrein. Het merendeel van al deze investeringen wordt gedragen door de gemeentekas. Vanuit de Vlaamse overheid wordt een subsidie van om en bij de 200.000 euro verwacht, specifiek voor de aanleg van de kunstgrasvelden.

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co