Nog maximaal zes grote evenementen per jaar aan De Plas

Het gemeentebestuur gaat het aantal grotere evenementen aan recreatiegebied De Plas inperken. Dat werd duidelijk tijdens de voorbije gemeenteraad. Op de raad werd een nieuw reglement voorgelegd waarbij organisatoren van grotere evenementen op dit terrein een hogere huurwaarborg dienen te storten. Deze hogere waarborg - 1.000 euro per evenement - wordt vooral als drukkingsmiddel gebruikt opdat de organisatoren de terreinen netjes zouden achterlaten na hun evenement. De afvalopruiming liep in het verleden al eens mis, met deze waarborg wil het bestuur dit voorkomen en moeten organisatoren het terrein netjes opgeruimd opleveren vooraleer de borg wordt vrijgegeven. 

 
Opvallend was dat in het reglement duidelijk gestipuleerd staat dat er jaarlijks maar zes grotere evenementen mogen doorgaan op dit terrein. Vijf van deze evenementen staan al met naam ingevuld: het clubevenement van de Free Outlaw Vanners en de Kawa Z Club, de strandfuif van Chiro Meulenberg, de veldrit van WTC Hoevereinde en het muziekgebeuren Extrema Outdoor. Naast deze vijf 'vaste' evenementen kan er nog slechts 1 bijkomend evenement worden toegelaten.
 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co