Ook deze zomer speelstraten in onze gemeente

"Kinderen en jongeren moeten buiten kunnen spelen", aldus BUUR-raadsleden Eefje Van Wortswinkel en Maarten Houben. "Ook dit jaar kunnen er tijdens de zomer opnieuw straten als speelstraat ingericht worden. Hier kunnen kinderen buitenspelen onder toezicht van de peter of meter van de straat."

 

"Speelstraten zijn straten die op aanvraag van de bewoners volledig of gedeeltelijk afgesloten worden tijdens de zomervakantie. Buitenspelen wordt opnieuw mogelijk. Het initiatief komt van de bewoners zelf. Zij nemen en dragen de verantwoordelijkheid. De peters of meters van de speelstraat houden een oogje in het zeil en zijn verzekerd via de gemeente. Je moet wel rekening houden met enkele voorwaarden die in een reglement zijn vastgelegd."

 

Wil je samen met jouw buren van jullie straat een speelstraat maken, stuur dan jouw aanvraag voor 15 april in. Alle informatie én de aanvraagdocumenten kan je bekomen bij het Team Cultuur en Jeugd: cultuurenjeugd@houthalen-helchteren.be.

 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co