Vragen rond inzet buurtopbouwwerkers

"Buurtopbouwwerkers zijn een absolute meerwaarde in de uitbouw van het sociaal contact binnen het wijkleven", aldus S&D gemeenteraadslid Melissa Bosmans. "Jarenlang waren het ook belangrijke bindingsfiguren bij de realisatie van tal van projecten, denk maar aan het bezoekproject bij senioren in Houthalen-Oost of het project van de Social Sofa's. Het lijkt er echter sterk op dat dit bestuur het belang van deze buurtopbouwwerkers onderschat. Immers de inzet van deze professionelen in de wijken is er flink op achteruitgegaan. Er wordt behoorlijk geknabbeld aan de budgetten die de werking met buurtopbouwwerkers mogelijk maken. Nochtans tonen de huidige tendenzen in onze samenleving opnieuw keihard aan dat deze mensen erg belangrijk zijn. Houthalen-Oost bijvoorbeeld, is een drukbevolkte wijk die ook geconfronteerd wordt met bepaalde samenlevingsmoeilijkheden. Hier zou buurtopbouwwerk een absolute surplus kunnen betekenen. Maar helaas, Houthalen-Oost heeft geen eigen buurtopbouwwerkers meer."

Om de visie van de meerderheidspartijen sp.a en CD&V in deze te kennen, en om te bekijken op welke manier de inzet van buurtopbouwwerk kan versterkt worden in de wijken, plaatste S&D dit dossier op de gemeenteraadsagenda van februari. Daarnaast wil S&D ook weten op welke manier de kinderarmoedecoördinator zal werken en welke beleidsdoelstellingen hieraan gekoppeld worden. 

BUUR Houthalen-Helchteren

Een open, onafhankelijke politieke beweging van, voor en door inwoners van Houthalen-Helchteren. 

Telefoon

Rechtsboven op deze site vindt u de contactgegevens van onze raadsleden en het bestuur. Aarzel niet om ze te contacteren met vragen of opmerkingen. 

Email

Info: info@buur.co